Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Actueel Nieuws Plastische, Cosmetische en Esthetische Chirurgie

« Ga terug

Vrijspraak borstendokter verbaast plastisch chirurgen

01-11-2014 - Vrijspraak borstendokter verbaast plastisch chirurgen


Plastisch chirurgen zijn verontwaardigd over de vrijspraak van voormalig gynaecoloog Rock G. - Wij zijn enorm teleurgesteld, vooral voor de slachtoffers -, zegt voorzitter Van der Hulst van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). - Je kunt blijkbaar ver gaan voordat je wordt veroordeeld. -Vrijspraak borstendokter verbaast plastisch chirurgen

Over G., die jarenlang borstoperaties uitvoerde in zijn Haagse kliniek, waren 121 klachten binnengekomen bij het Openbaar Ministerie. Zijn patiënten hadden aan de operaties ernstige klachten overgehouden, zoals bacteriële infecties, lelijke huidplooien en gezichtsverlamming. In 2011 zette het Tuchtcollege hem uit het ambt.

De rechtbank in Den Haag oordeelde vandaag dat G. weliswaar fouten heeft gemaakt, maar dat hij daarvoor niet strafbaar is. De fouten vallen volgens de rechter onder het begrip medische exceptie, dat artsen beschermt voor een overvloed aan aanklachten voor mishandeling.

De vrijspraak verbaast de brancheorganisatie voor plastisch chirurgen hogelijk. "De tuchtrechter was drie jaar geleden heel duidelijk", zegt voorzitter Van der Hulst. "Deze man heeft heel kwalijke dingen gedaan. Maar blijkbaar kijkt het strafrecht naar andere zaken."

Omdat hij arts was, mocht G. cosmetische ingrepen uitvoeren. "Iedere arts mag allerlei soorten operaties doen", zegt Van der Hulst. "Oogartsen mogen schaamlipcorrecties uitvoeren en ik zou bij wijze van spreken als plastisch chirurg bevallingen kunnen doen."

De NVPC wil een einde aan deze praktijken. Van der Hulst dringt bij de politiek op aan om de regels aan te scherpen.

Hoger beroep
Ook het Openbaar Ministerie, dat drie jaar cel waarvan één voorwaardelijk had geëist, is ontevreden over de vrijspraak. "We gaan het vonnis nu bestuderen, maar het ligt in de lijn der verwachting dat we in hoger beroep gaan", zegt een woordvoerder. lees verderGeplaatst door: redactie KliniekOverzicht.nl
Bron: NOs.nl

Website:

Trefwoorden: borstvegroting, rock g., rechtszaak, borstendokter, vrijspraak, NVPC

Reageren?

blog comments powered by Disqus

Volg ons via Social Media

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina
implantaten
Implantaten € 1600 all-in
Volledig nieuw vast gebit boven en onder in één dag? Vraag gratis info aan!

borstvergroting
Overweegt u BorstVergroting?
Bij Plastisch Chirurg Dr. Frans Straten bent u in zeer goede handen. Vraag een consult aan en bespreek uw opties.

fractional laser
Rimpels? Littekens? Striae? Pigmentvlekken?
Effectief met Fractional Laser bij De Kliniek voor Esthetische Chirurgie.

KliniekOverzicht.nl
Met uw kliniek of als specialist ook in de Spotlight?

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige priveklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.