Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Actueel Nieuws Plastische, Cosmetische en Esthetische Chirurgie

« Ga terug

Veelgestelde vragen over implantaten Silimed

25-09-2015 - Veelgestelde vragen over implantaten Silimed


Lees alle antwoorden op veelgestelde vragen over Silimed borstimplantaten.Veelgestelde vragen over implantaten Silimed

1. Welke deeltjes zijn aangetroffen op de borstimplantaten?

Er zijn verschillende soorten deeltjes aangetroffen. Op polyurethaan gecoate borstimplantaten zijn organische vezels aangetroffen, dat zou textiel van katoen of nylon kunnen zijn. In Nederland zijn voornamelijk dit type borstimplantaten verkocht. Op getextureerde borstimplantaten zijn ook deeltjes glasvezel en zilver aangetroffen, waarvan er in Nederland een zeer beperkt aantal exemplaren is verkocht.
 

2. Wat zijn de risico’s van de deeltjes?

Het is op dit moment nog niet bekend wat het gezondheidsrisico is. De inspectie heeft daarom het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het eventuele gezondheidsrisico. Zodra hierover meer informatie bekend is, zal dit direct gecommuniceerd worden via de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

3. Ik weet niet of ik Silimed borstimplantaten heb, hoe kom ik dit te weten?

De inspectie adviseert u om contact op te nemen met uw behandelend arts van kliniek of ziekenhuis om erachter te komen welke implantaten u heeft. De informatie over uw implantaat staat in uw medisch dossier.

 

4. Ik krijg binnenkort borstimplantaten, wat moet ik doen?

De inspectie adviseert u contact op te nemen met uw behandelend arts om erachter te komen welke implantaten bij u worden ingebracht. De inspectie acht het nu niet verantwoord dat de implantaten van Silimed worden ingebracht.

 

5. Ik heb (borst)implantaten van Silimed en ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder bij vragen of klachten over de kwaliteit van geleverde zorg. Daar kunt u een klacht melden, ook anoniem.

 

6. Sinds wanneer is de schorsing van het CE-certificaat medische hulpmiddelen van Silimed bekend?

Op vrijdagmiddag 18 september 2015 heeft de Duitse toezichthouder de Europese lidstaten over de schorsing van het CE-certificaat van de Braziliaanse fabrikant Silimed geïnformeerd.

 

7. Wat heeft de inspectie gedaan toen zij op de hoogte raakte hiervan?

De inspectie heeft contact opgenomen met de Europese toezichthouders uit andere lidstaten en met de distributeur van deze implantaten in Nederland om te achterhalen hoeveel implantaten er zijn verkocht in Nederland en met de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). De inspectie heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het mogelijke gezondheidsrisico van deze bevinding. Zodra de inspectie meer informatie heeft, wordt dit gecommuniceerd via deze website

 

8. Zijn er veel vrouwen in Nederland met borstimplantaten van Silimed?

Bekend is dat de implantaten sinds 2012 worden verkocht in Nederland. Sinds 2012 zijn er naar schatting 1700 Silimed borstimplantaten verkocht in Nederland. Sinds april 2015 houden de plastisch chirurgen in het implantatenregister bij welke implantaten geïmplanteerd zijn.

 

9. Zijn er in Nederland naast borstimplantaten ook andere producten van Silimed verkocht waarvan het CE certificaat is geschorst?

Volgens opgave van de distributeur zijn in Nederland naast borstimplantaten ook tientallen van de volgende producten verkocht: neusimplantaten, bilimplantaten en tissue expanders (om de huid op te rekken voor een borstimplantatie)

Lees ook: Borstimplantaat Silimed direct van de marktGeplaatst door: redactie KliniekOverzicht.nl
Bron: IGZ.nl - KliniekOverzicht.nl

Website:

Trefwoorden: borstimplantaten, SILIMED, schorsing

Reageren?

blog comments powered by Disqus

Volg ons via Social Media

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina
implantaten
Implantaten € 1600 all-in
Volledig nieuw vast gebit boven en onder in één dag? Vraag gratis info aan!

borstvergroting
Overweegt u BorstVergroting?
Bij Plastisch Chirurg Dr. Frans Straten bent u in zeer goede handen. Vraag een consult aan en bespreek uw opties.

fractional laser
Rimpels? Littekens? Striae? Pigmentvlekken?
Effectief met Fractional Laser bij De Kliniek voor Esthetische Chirurgie.

KliniekOverzicht.nl
Met uw kliniek of als specialist ook in de Spotlight?

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige priveklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.