Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Home » Actueel Nieuws Plastische, Cosmetische en Esthetische Chirurgie

« Ga terug

Privekliniek Valkenhorst gaat failliet

02-10-2015 - Privekliniek Valkenhorst gaat failliet


Valkenburg aan de Geul - De Valkenhorst Kliniek, de oudste privekliniek voor plastische chirurgie, vraagt het faillissement aan. Het lukt de kliniek niet om de schuldenlast van 300.000 euro te betalen. Dit heeft de Valkenhorst Kliniek bekendgemaakt.Verzekeraars vergoeden volgens de kliniek steeds minder waardoor het bedrijf de kosten niet kan dragen. "Weliswaar is de omzet van de kliniek voldoende om lopende verplichtingen na te komen maar onvoldoende om de in de afgelopen jaren opgebouwde schuldenlast af te lossen dan wel de verplichtingen daaruit voortvloeiende na te komen", aldus directeur Susan Vrenken. Als oplossing was er een saneringsplan opgesteld, maar de medisch specialisten hebben hun goedkeuring aan het plan onthouden zodat het niet doorgevoerd kan worden.

De enige mogelijkheid die het bestuur op dit moment resteert is om het faillissement aan te vragen. De aandeelhouders hebben hun goedkeuring voor de aanvraag gegeven. Het huidige bestuur en de aandeelhouders zijn niet van plan om een doorstart te realiseren. Daartoe ontbreken de financiële middelen. "Er is ook geen externe financier – ondanks verschillende besprekingen – bereid gebleken om een dergelijke doorstart te bekostigen." lees verder

Lees hieronder de verklaring van kliniek Valkenhorst

 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR CLIENTEN

De artsen hebben bij ons hun werkzaamheden neergelegd, maar zijn nog steeds voor u beschikbaar op andere locaties:

- Drs. A.C. Michels plastisch chirurg VieCuri te Venlo poli plastische chirurgie 077-320 68 65 of Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht) polikliniek plastische chirurgie telefoonnummer 043-387 70 00.

- Dr. X.H.A. Keuter plastisch chirurg Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht) Polikliniek plastische chirurgie telefoonnummer 043-387 70 00.

- Dr. D.I. Booi plastisch chirurg Orbis Medisch Centrum te Sittard, poli plastische chirurgie: 088 - 459 78 34 Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht) Polikliniek Plastische Chirurgie telefoonnummer 043-387 70 00.

- Drs. G. Malfeyt plastisch chirurg: Reinaert Kliniek polikliniek plastische chirurgie te Maastricht 043-3479944

- Prof. dr. R.R.W.J. van der Hulst: Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht) polikliniek plastische chirurgie telefoonnummer 043-387 70 00.

- Drs. J.M.G. Reijnders: algemeen chirurg  ( e-mailadres is bekend bij KliniekOverzcht.nl) 

- Drs. R.L.P. Lijnen: dermatoloog: Polikliniek dermatologie Laurentius ziekenhuis Roermond telefoonnummer 0475-382605.

- Drs. L. Teunissen: gynaecoloog: Praktijk Unter der Linde telefoonnummer 0049-2454909093

Bij spoedgevallen verzoeken wij u contact op te nemen met het Maastricht UMC+ (Academisch ziekenhuis Maastricht) telefoonnummer 043-387 65 43.

PERSBERICHT

Op woensdag 30 september 2015 heeft de directie van de besloten vennootschap Kliniek Valkenhorst B.V., welke entiteit "Valkenhorstkliniek" te Broekhem (gemeente Valkenburg aan de Geul) exploiteert, haar vierentwintig personeelsleden geinformeerd dat op korte termijn het faillissement wordt aangevraagd van de besloten vennootschap Kliniek Valkenhorst.

REDENEN

De reden hiervan is dat door gewijzigde marktomstandigheden onder andere bestaande uit budgettering in de zorg- de kliniek haar kosten niet kan dragen. Weliswaar is de omzet van de kliniek voldoende om lopende verplichtingen na te komen maar onvoldoende om de in de afgelopen jaren opgebouwde schuldenlast af te lossen dan wel de verplichtingen daaruit voortvloeiende na te komen. Als oplossing voor de financiële problemen is een saneringsplan opgesteld dat is gepresenteerd aan aandeelhouders en medisch specialisten. De direct betrokken medisch specialisten hebben hun goedkeuring aan het plan onthouden zodat het saneringsplan niet doorgevoerd kan worden. Enige mogelijkheid die het bestuur op dit moment resteert is om het faillissement aan te vragen. De aandeelhouders hebben hun goedkeuring voor de aanvraag gegeven. Via haar advocaat zal de kliniek op korte termijn middels een eigen verzoek strekkende tot faillietverklaring uitvoering geven aan de opdracht van de aandeelhouders en directie.

DOORSTART

Het huidige bestuur en de aandeelhouders zijn niet voornemens een doorstart te realiseren. Simpelweg ontbreken daartoe de financiële middelen. Er is ook geen externe financier –ondanks verschillende besprekingen- bereid gebleken om een dergelijke doorstart te bekostigen.

SCHULDENLAST

De schuldenlast van de vennootschap bedraagt op dit moment € 300.000,00.

PATIENTEN

Patiënten in behandeling bij Kliniek Valkenhorst zullen worden doorverwezen naar andere gezondheidsinstellingen. Via de website van de kliniek zal aan patiënten worden medegedeeld hoe in contact kan worden getreden met de behandelend arts. Behandeling door deze medisch specialisten is niet meer mogelijk bij Kliniek Valkenhorst omdat de artsen hun werkzaamheden met onmiddellijke ingang hebben opgeschort.

Patiënten die aanbetalingen hebben verricht aan de vennootschap hebben deze voorschotten - op een enkeling na die niet bereikbaar was- teruggestort gekregen.

Valkenburg aan de Geul
1 oktober 2015
Kliniek Valkenhorst BVGeplaatst door: redactie KliniekOverzicht.nl
Bron: Skipr

Website:

Trefwoorden: Kliniek Valkenhorst, failliet, privekliniek platische chirurgie

Reageren?

blog comments powered by Disqus

Volg ons via Social Media

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina
implantaten
Implantaten € 1600 all-in
Volledig nieuw vast gebit boven en onder in één dag? Vraag gratis info aan!

borstvergroting
Overweegt u BorstVergroting?
Bij Plastisch Chirurg Dr. Frans Straten bent u in zeer goede handen. Vraag een consult aan en bespreek uw opties.

fractional laser
Rimpels? Littekens? Striae? Pigmentvlekken?
Effectief met Fractional Laser bij De Kliniek voor Esthetische Chirurgie.

KliniekOverzicht.nl
Met uw kliniek of als specialist ook in de Spotlight?

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige priveklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.