Menu

Specials
KliniekErvaringen
KliniekenInfo
Ook op deze site?
  • Aanmelden

Vraag gesteld door: Lydia
"25 jaar na borstverkleining weer ineens aangroei naar mijn oude cupmaat E"
Op 16 jarige leeftijd onderging ik een BVK, ik was erg blij met mijn prachtig vormgegeven B-cup ( had een DD-cup). Ik was erg slank, dus dit paste veel beter. Ik ben inmiddels 45 en nog steeds erg slank, 179 en 65 kilo, in al die jaren misschien 2 kilo zwaarder geworden.

Echter, sinds ongeveer 3 jaar groeien mijn borsten enorm, heb inmiddels zelfs een E-cup. Ik ben hier helemáál niet blij mee, ze voelen echt zwaar ( hardlopen is pijnlijk ) en vele leuke getailleerde bloesjes kan ik niet meer aan, de knoopjes knappen er bijna af. Ik moet nu noodgedwongen een te grote maat blouse kopen, omdat mijn borsten er anders niet in passen.

Ik overweeg serieus een 2e borstverkleining. Maar vooral zit ik met de vraag hoe dit nu toch kan, ik had echt nooit rekening gehouden met het feit dat het ooit weer aan zou groeien, 25 jaar lang gebeurde dat immers niet.

Ik hoop dat een deskundige mij hier antwoord op kan geven en of een 2e ingreep zinvol is?
Misschien wordt een 2e ingreep wellicht minder mooi omdat er al eens flink gereduceerd is? En zijn er meer vrouwen met deze ervaring? Ik hoor het heel graag!

Alvast dank voor uw antwoord. Met hartelijke groet, Lydia
---------------------------------------------------------
Tweet of Like deze vraag om meer reacties te kijgen

Lydia - 25 jaar na borstverkleining weer ineens aangroei naar mijn oude cupmaat E
Vraag gesteld door: Lydia
Antwoorden (1) | Sorteer: Meest recent | Meest waardevol
Bent u een specialist of kliniek en wilt u als Expert vragen van onze bezoekers beantwoorden? Meld u hier aan

1

Opnieuw een borstverkleining?

O.a. lid van: EURAPS
European Association of Plastic Surgeons

Antwoord:
Voor de tweede keer een borstverkleining doen is technisch gezien beduidend lastiger. Ook ten aanzien van het esthetische resultaat dient de verwachting aangepast te worden aan datgene wat de plastisch chirurg kan leveren aan resultaat.
De reden waarom de borsten "groeien" zal hoogstwaarschijnlijk liggen in het feit dat deze gestimuleerd worden door hormonen, passend bij je leeftijd.
Dus bij een borstverkleining op dit moment hou je een risico dat de borsten na de verkleining wederom in volume kunnen gaan toenemen.
Het blijft een moeilijke beslissing.

Edwin van Onselen, plastisch chirurg ACCZ / A Klinieken
Je hebt dit antwoord al beoordeeld.
(7 van de 12 vinden dit antwoord waardevol)

Vraag beantwoorden of reactie geven?

blog comments powered by Disqus

Volg ons via Social Media

KliniekOverzicht - Google Plus - Social Media

Volg ons op Facebook en Win!
lees meer op onze FB pagina
implantaten
Implantaten € 1600 all-in
Volledig nieuw vast gebit boven en onder in één dag? Vraag gratis info aan!

borstvergroting
Overweegt u BorstVergroting?
Bij Plastisch Chirurg Dr. Frans Straten bent u in zeer goede handen. Vraag een consult aan en bespreek uw opties.

fractional laser
Rimpels? Littekens? Striae? Pigmentvlekken?
Effectief met Fractional Laser bij De Kliniek voor Esthetische Chirurgie.

KliniekOverzicht.nl
Met uw kliniek of als specialist ook in de Spotlight?

Blijf op de hoogte! Nieuwsbrief

100% Onafhankelijk en Objectief

KliniekOverzicht.nl is 100% objectief en onafhankelijk.

Sommige priveklinieken en bedrijven in de branches Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie, Esthetische Chirurgie, Beauty, Health & Wellness sponsoren onze site maar hebben totaal geen invloed op de beoordelingen, ervaringen en reviews van klinieken, specialisten en behandelingen.